Районна рада
Субота, 27.04.2024, 03:14
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Привітання голови [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Квітень » 28 » Сільські голови опановують електронне урядування
17:26
Сільські голови опановують електронне урядування

На минулому тижні  в рамках реалізації проекту «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» сільські голови району  опановували інтернет як інструмент спілкування з місцевою громадою. Даний проект є частиною Національного плану дій у рамках «Партнерства «Відкритий уряд», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 р. № 220-р.  Ініціює  впровадження проекту  в районі  Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації за підтримки районної ради і  райдержадміністрації . Метою проекту є підвищення рівня використання сільськими головами, секретарями сільських рад  наявних е-послуг та інструментів електронного урядування шляхом отримання нових знань і участі в інформаційній кампанії.

Серед  завдань проекту - проведення тренінгів для різних груп населення з питань опанування механізмів електронного урядування з тим, щоб впливати на законотворчий процес та брати в ньому участь, отримувати необхідний спектр адміністративних послуг у новому форматі, користування ними для  ефективного спілкування з владними структурами різних рівнів, що дозволить оперативніше вирішувати життєво важливі питання мешканців краю.

Сільські голови району активно прийняли участь у тренінгу, який  проводили працівники обласної універсальної наукової бібліотеки – головний бібліотекар Валентина Бендюх, провідний бібліотекар Валентина Максимчук.

Проект супроводжує потужна інформаційна кампанія,  покликана популяризувати ідею електронного урядування, як одного з засобів досягнення реальної демократії. Інформаційна кампанія буде спрямована ще й на те, щоб поширювати інформацію серед мешканців району про можливість комфортно вирішувати свої побутові питання за допомогою використання е-послуг.

 Вагоме місце в проекті відводиться бібліотеці, яка  покликана надати доступ до е-урядування всім мешканцям громади. Мова йде про сучасно оснащені районні та сільські бібліотеки , на базі яких буде проходити навчання з опанування е-сервісів, організоване робоче місце для подання електронної звітності до Міністерства доходів і зборів , оплати комунальних послуг, тощо.

На це націлювали виступаючи спеціалісти райдержадміністрації та підвідомчих відділв і управлінь.

Підбиваючи підсумки навчання заступник голови районної ради Петро Ковальчук, керуючий справами районної ради Анатолій Тимошейко, директор централізованої системи публічно-шкільних бібліотек Людмила Войтишин відмітили високу майстерність організаторів і зацікавленість слухачів. Електронне урядування постійно розвивається і стосунки органів влади і громади все більше здійснюються засобами електронної комунікації.

 

 

Переглядів: 610 | Додав: Райрада | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Насамперед
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Корисні посилання

 

 

<
Наші координати
м. Радивилів
35500
Рівненська область.
вул. І.Франка 11.
тел.(факс) 03633 - 433-28
e-mail:raduv@ukr.net
© 2024
Радивилівська районна рада