Районна рада
Середа, 24.04.2024, 00:43
Вітаю Вас Гость | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід
Меню сайту
Категорії розділу
Привітання голови [0]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Жовтень » 27 » 27.10.2016 Розфарбуємо життя лише у яскраві барви
16:17
27.10.2016 Розфарбуємо життя лише у яскраві барви

Голова районної ради Володимир Кондик спільно з головою райдержадміністрації Олегом Ващуком привітали учасників фестивалю для людей з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», який відбувся на базі районного історичного музею. Присутніми тут були люди, які не зважаючи на проблеми зі здоров’ям, знаходять  в собі сили, натхнення, попри всі недуги, працювати над собою і творити. Це: Анатолій  Малюшкевич, Людмила Кухарук, Мар’яна Куліш, Михайло Міщук, Раїса Мудрик, Жанна Шевчук, Марія Мушинська, Тамара  Гусарук та Оксана Шурин.

         Анатолій  Малюшкевич – знавець літератури, історії рідного краю. Багато цікавих нових фото можна знайти  в його сімейному архіві. Це світлини старих будівель Радивилова, жителів міста, родичів та церковних діячів. В альбомах прослідковується життя району у сфері культури, має пісенник, в якому датовані записи ще з 1901 року. Він дослідив свій родовід разом з родичкою Марією Білоус зі Львова, опрацював багато архівних джерел України.

         Людмила Кухарук, яка проживває у селі Срібне, відома майстриня Радивилівщини, її вишивки були представлені на багатьох виставках майстрів народного декоративного мистецтва в Радивилові та Рівному. Усі її роботи дуже оригінальні.

         Раїса Дмитрівна Мудрик з Дружби понад 30 років є керівником клубу. Понад усе на світі цінує людську доброту і милосердя, шанує християнські традиції. Прекрасна дружина, мама, бабуся. Пише вірші, пісні.

         Оксана Дмитрівна Шурин весь свій вільний час присвячує вишивці. Маючи чудову фантазію, майстриня створює різноманітні за своїм емоційним ладом композиції. З-під її рук виходять чудові картини, в яких вона втілює яскраві творчі задуми. Роботи О.Д.Шурин були представлені на виставці, яку організатори фестивалю розгорнули в фойє будинку культури.

Тамара Вікторівна Гусарук захоплюється художньою вишивкою, кроїть і шиє одяг. Ще одне захоплення – квіти. Вона добра і чуйна людина.

         Мар’яна Антонівна Куліш проживає в Пустоіванному. З малих літ захопилася вишивкою. Вишиває переважно гладдю та косим хрестиком. На її рушниках та прошвах пишно квітують ружі та братики, виспівують соловейки. З задоволенням створює роботи із зображенням тваринок. Незважаючи на проблеми з опорно-руховим апаратом, вона непосидюча і життєрадісна, з нею цікаво спілкуватися.

         Михайло Міщук з Березинів навчився старовинного мистецтва різьби по дереву. Гордість Михайла – його син, якому він зміг передати свою майстерність і любов до творчості. Роботами Михайла Міщука насолоджуються не тільки в Україні.

         Жанна Олексіївна Шевчук народися в селі Крупець. Людина з доброю душею і щирим серцем, чудова порадниця і вміла рукодільниця. Вишивка є її найбільшим захопленням. 

         Марія Григорівна Мушинська народилася в с.Срібне, за фахом бібліотекар. По життю велика оптимістка. Любить природу, музику, багато читає. Учасниця  продемонструвала присутнім своє вміння читати гуморески.

Справжньою прикрасою заходу став спів учасників клубу «Надвечір’я» - осередку творчості, натхнення, доброти. Захоплення членів клубу найрізноманітніші. Є в ньому і поетеси, автори пісень, неповторні декламатори, гумористи, а ще рукодільниці, і куховарки. Є і справжні берегині української пісні, які пам'ятають безліч старовинних пісень, зачаровують слухачів неповторним звучанням.

Переглядів: 432 | Додав: Райрада | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Насамперед
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Корисні посилання

 

 

<
Наші координати
м. Радивилів
35500
Рівненська область.
вул. І.Франка 11.
тел.(факс) 03633 - 433-28
e-mail:raduv@ukr.net
© 2024
Радивилівська районна рада